21 Haziran 2012 Perşembe

Vücut Şekline Uygun Giyinme

Vücut şeklinin en önemli iki unsuru egzersiz ve beslenmedir; ancak göz ardı edilmemesi gereken bir unsur daha vardın Giysiler. Sizin de bildiğiniz gibi giysiler vücut şeklinizi bir saniyede değiştiremez (yağ yakan pantolonlar!) ama vücudu­nuzun görüntüsünü (başka insanların onu nasıl gördüğünü) ve vücudunuz konusunda hissettiklerinizi değiştirebilir. Kadınlar, bu öğüt sizin için.
Sutyenler: Kadınların %80′inin doğru sutyeni seçmediği tahmin edilmektedir. Nasıl mı? Kimi, ölçüsü çok küçük sutyen tercih etmektedir (belki de daha iyi kaldırması için). Kimi çok dar ya da çok bol sutyenler almaktadır.
Bunun etkisi: Size uygun olmayan bir sutyen, acı vermesinin yanı sıra, zaman içinde göğüslerinizin şeklini de değiştirebilir. Ayrıca desteklenmeyen göğüsler daha çabuk sarkar. Sarkma büyük ölçüde gece ger­çekleştiğinden, yatarken bile sutyen takmayı düşünebilirsiniz.
En uygun sutyeni bulmak için: Bir uzmandan ölçülerinizi almasını isteyin (bedeninizi göğüslerin altından, kup öl­çünüzü ise göğüs uçlarının çevresinden ölçün). Şu ipuçları, kendiniz hakkında iyi bir fikir sahibi olmanıza yardımcı olur: Askılar sürekli düşüyorsa, sutyenin bedeni büyüktür. Eğer göğüsler kuplara sığmıyorsa, sutyen çok küçük demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder