21 Haziran 2012 Perşembe

Kıskançlık Duygusu Bir Hastalık Mı?

Kıskançlık duygusu her insanın doğduğu anda içinde bulunan ancak zamanla artan bir duygudur.
Diğer duygularımız gibi kıskançlık duygumuz da abartıldığı zaman olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir.
Bazı insanlar kıskandığının bilincinde iken çoğu kişi kıskançlık yaptığını kabul etmeyerek farkında olmadan çevresindeki insanları sıkarak kendinden uzaklaştırmaktadır.
Bu aşamada önemli olan kıskançlık duygusunun kontrolünü elimize almaktır. Bunu başaramadığımızda sevdiklerimize hayatı zindan edebiliriz.
Bazı insanlar kıskanmanın sevginin bir gerekliliği olarak düşünmektedir. Yani seven insan kıskanır, gerçekten sevdiği için kıskanır demektedirler. Kendilerine göre haklı olabilirler ya da öyle hissediyor olabilirler.
Dozunda olan tatlı kıskançlıklar, kimi zaman bitmekte olan ilişkileri kurtarmakta hatta boşanmak üzere olan çiftleri yeniden birleştirmektedir.
Karşı taraf kıskanıldığında önemsendiğini ve beğenildiğini hisseder. Ancak bu kıskançlık sürekli olan bir kıskançlık değildir. Sürekli olduğunda can sıkar hale gelir ve psikolojik yardımla çözülebilecek ilişki sorunları ortaya çıkar.
Araştırma sonuçları kadınların erkeklere göre daha kıskanç olduğunu gösterse de, aşırı kıskançlık gösteren taraf genellikle erkekler olmaktadır.
Erkek ya da kadın olsun herhangi bir duyguyu gereğinden fazla yaşayan taraf hem kendine hem de karşısındakine eziyet etmektedir.
Biran önce duygularınızın hayatınızı aksatmasına engel olmak için onları kontrol etmeyi öğrenmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder