21 Haziran 2012 Perşembe

Aşk Acısını Hafifletmek İçin Yollar

Aşk acısı nasıl geçer, ayrılık acısı nasıl unutulur sorusuna yanıt veriyoruz.
Aşk acısı çekmeyen insan hatta canlı bile yok diyebiliriz. Hayvanların da aşk acısı çektiğine dair bilimsel araştırma sonuçları var.
Siz de sevgilinizden ayrıldıysanız ya da aşık olduğunuz kişi aşkınıza karşılık vermiyorsa derin bir acıya gömülmeniz olası. Gelin hep beraber sizin aşk acısını daha kolay atlatmanız için yöntemler öğrenelim.
1. Aşık olduğunuz kişiyi ne kadar az görüşürseniz o kadar kolay unutursunuz. Gözden ırak olan gönülden ırak olurmuş atasözünü hatırlayın. Eğer daha önce de ayrılık acısı yaşadıysanız bu sözün doğruluğu hakkında tecrübeniz olmalı. Ona aşık iken gördüğünüz her seferinde canınızı acıtmakla kalmayıp ruhunuzda derin izler bırakmasına da sebep olacaktır.
2. Ayrılık sonrası eski sevgilinize ait tüm ama tüm eşyaları, onun size aldığı veya size onu hatırlatan herşeyi bir daha geri gelmemesi şartıyla elinizden çıkarın. Eski sevgilinize geri göndermeyin! Satılabilecekleri satın veya bağışlayın, diğerlerini de atın. Fotoğrafları yakmak ona bir tepki vermektir ve onu hala çok önemsediğiniz duygusunu perçinler. Bu yizden fotoğrafları ister yırtıp isterseniz de yırtmadan çöpe atın gitsin.
3. Önemli bir diğer husus da arkadaşlarınız. Bu dönemde arkadaşlarınızla vakit geçirmeye çalışın. Ancak onları dertleşmek için değil eğlenmek için çağırın. Her zamanki gibi zaman geçirin. Aşk konusunda konuşmamaya özen gösterin. Bu sizi oyalayacak ve bir süre sonra acınız iyiden iyiye hafifleyecektir.
4. Daha önce ya da şu sıralar aklınızın bir köşesinde duran yapmak istediğiniz ne varsa tam zamanı! Gitar çalmayı mı öğrenmek isterdin, dans kursuna mı yoksa fitness salonuna mı gideceksin yoksa yemek yapma yeteneğini mi geliştireceksin sana kalmış.
5. En sık yapılan hatalardan biri de onu unutmak için hemen yeni bir ilişkiye adım atmaktır. Yabancıların “rebound” dedikleri bu ilişki türü, hem size hem de karşınızdakine çok ama çok zarar verir. Siz başkasına aşıkken kimse sizi mutlu edemeyeceği gibi sürekli aşık olduğunuz kişiyle yaşadıklarınızı hatırlamanıza ve bu anılarn ruhunuza işlemesine yol açar.
Zaten bu tür ilişkiler kısa süre için de sora erer. Rebound ilişkide ki sevgiliniz de durumdan habersiz ise yaşadıklarınız onun için önem taşıyabilir. Siz aşk acısı çekerken başkalarına da aşk acısı yaşatmayın.
6. Aşk şarkıları dinlemeyi uzunca bir süre bırakın. Mümkünse sürekli hareketli yabancı parçalar dinleyin. İzlemek için romantik olmayan, komedi ve macera filmlerini tercih edin.
Tüm bunları yaptıktan belli süre sonra farkında olmadan aşk acısını unutacak ve aşk acısının geçtiğini de yeni birinden hoşlandığınızı farkettiğiniz anda anlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder