21 Haziran 2012 Perşembe

Nasıl Kaliteli Tartışma Yapılır?

1 – DOĞRU ZAMANI SEÇİN
Sizin için önemli konuyu aceleye getirmeyin. Yani evden çıkmak üzereyken ya da arabada giderken birdenbire konuşmak istediğiniz bu özel konuyu dile getirmeyin. Tartışacağınız insanın iyi bir ruh halinde olmasına dikkat edin. Stresli bir günün ardından yapılan bir konuşma sizi olumlu sonuca götürmez.
2 – SUÇLAMAYIN
Düşüncelerinizi kendi hissettiklerinizle İfade edin. “Bazen İşini benden daha çok seviyormuşsun gibi hissediyorum, düşünüyorum’ demek; ‘İşinle benimle olduğundan daha çok ilgileniyorsun’ elemekten çok daha ikna edici olur.
3 – SAYGILI OLUN
Karşınızdakini dinleyin. Cümlelerini tamamlamasına izin verin, Sürekli savunma yapmayın, onu anlamaya çalışın.
4 – GELECEĞE ODAKLANIN
Amacınız sorunu daha da büyütmek değil, sonuca ulaşmak olmalı. Çözüm yollan arayın. ‘Bundan sonra konser biletlerini sen af demek; “Program yapmayı akıl edemiyorsun’ demekten çok daha iyi bir seçim olur.
5 – SORUNUN NE OLDUĞUNU BİLİN
Ona kızgınsınız. Bunun nedeninin ne olduğunu biliyor musunuz peki? Dürüst olun; konu telefonunu açmaması ya da randevunuzu iptal etmesi değil aslında, ihmal edildiğinizi düşünüyorsunuz. Bunu önce kendinize sonra da ona itiraf edin. Net ve asıl sorunu görerek hareket etmek doğru yolu bulmanızı kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder