3 Haziran 2012 Pazar

Saçlara Zarar Veren Uygulamalar

Birçok kişi saçına bakım ve biçimlendirme süre­cinde zarar verir; bunun farkında bile olmaz. En zararlı şeyler şunlardır:


Saçları Aşırı tarama: Zaman içinde aşırı tarama ve fırçalama (özellikle ıslak saçı) hassas kütikül tabakasının kalkmasına ve kimi uç durumlarda soyulması­na neden olabilir. Her gece 100 fırça darbesini unutun. Önemli olan saçı parlatmak için yağın deriden saça geçmesini sağlamaktır. Ama saçı ıslakken haşin bir biçimde tararsanız, zarar görür.


Kullanılan Yanlış aletler: Yanlış tarak ve fırçaları kullanmak (geniş dişli bir tarak en iyisidir), özellikle kırılgan, kimyasal işlem görmüş saçlar söz konusu olduğunda, kütikül tabakasını geniş parçalar halinde kaldırabilir; cansız ve donuk saçlara neden olabilir.


Saçları Tersten taramak ve kabartmak: Tersten taramak ve kabartmak son derece zararlıdır; çünkü saçın kütiküllerin ters yönünde çekilmesi­ne neden olur; sonunda bunların çıkmasına ve iç kodeksin açıkta kalmasına yol açar.


Isıtılan aletler: Fazla sıcak olan ya da ıslak saçta kullanılan aletler saçın kaynaması­na neden olabilir, saçın zayıflamasına ve cansızlaşmasın yol açar. Kalıcı izler bırakabir ve kırılmaya zemin hazırlar. Islak saç üzerine asla seramik cihaz­lar kullanmayın. Mümkünse saçı makineyle kurutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder