21 Haziran 2012 Perşembe

Güzellik Çok Ciddi Bir İştir

Güzellik endüstrisi, en çok para harcadığımız alanlardan biri (bize bir sürü şey satıyor). Kozmetik şirketleri, estetik ameliyatlar var. Dergilere kapak olan, reklamlara, reality showlara çıkan top modeller var. Moda ve kilomuz konusunda takıntılıyız. Olmadık yerlerinizde münasebetsiz sivilceler çılanca sinir oluyoruz. Vücudumuzu çalıştırmak için egzersiz yapıyoruz, yüzümüzü temizliyoruz, inatçı saçlarımızı jöleliyoruz, göğüslerimizi dik göstermek ve karnımızı içeri çekmek için pahalı iç çamaşırları alıyoruz,
Burada güzelliğin dış görünüşten çok daha fazlası olduğundan söz ediyoruz. Güzellik kendinizi nasıl hissettiğiniz ve hayatınızı nasıl tanımladığınızla da ilişkilidir. Birbiriyle iç içe geçmiş bu üç unsur – görüntü, his ve durum – hayatımızın temel hedefi olduğuna inandığımız şeyi oluşturur: Günü yaşamanın inceliğini ve güzelliğini takdir etmenizi sağlayan sağlık, enerji ve güçlü bir özgüvene sahip olduğunuz, ayrıca hayattaki amacınızı bildiğiniz ve başkalarının da aynı şeyi yapmalarına yardımcı olarak bu hedefi yaydığınız için kendinizi iyi hissedersiniz.
Güzellik Sırları hepimizin güzellik konusunda otomatik düşünceler ve algılarla yönlendirildiğimiz gerçeğini ele almaktadır. Bu fikirlerin pek çoğu binlerce yıl öncesinden bugüne gelmiş ve insan davranışının temelini oluşturmuştur. Bu otomatik dürtülerin bazılarının üstesinden gelmek özellikle zordur.
Bu nedenle, güzellik çok ciddi bir iştir; neredeyse türlerin hayatta kalması kadar önemlidir. Türlerin hayatta kalmasını (genlerinizi bir sonraki kuşağa aktarabilecek kadar uzun yaşamak) düşünürsek, denklemin hayatta kalma bölümünü vurgulamak doğaldır. Ancak hayatta kalmak ile üreme arasında bir seçim yapmak söz konusu olduğunda, üreme genellikle kazanır. (Bir eş için ölümüne kavga eden erkek ayıları düşünün.)
Girdiğiniz riski düşünürsek, ilginizin hedefinin (şahane karın kasları olan o adamın) onu cezbetmek için sarf ettiğiniz çabalara değeceğinden emin olmanız en iyisidir. Ancak bundan nasıl emin olabilirsiniz? Neyse ki maden detektörü kullanan ve şans ile büyük tesadüfleri amatörlere bırakan bir define avcısı gibi, siz de kendi profesyonel güzellik detektörlerinizle tam donanımlı hale gelirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder