21 Haziran 2012 Perşembe

Gülümsemenin Güzelliğe Etkisi

Güzellik kişinin kendisini ve diğer insanların da onu fiziksel olarak göze hoş gelen olarak algılaması  şeklinde ifade edilebilir. İşte çevremizdeki insanların bizi güzel bulmasının veya bulmamasının bir etkeni olarak gülümsemenin önemi…
Normalde, kasların bize itme, çekme, kaldırma ve taşıma gücü verdiği­ni düşünürüz. Ama insan vücudunun yedi milyon özelliği arasında en sevdiklerimiz­den biri şudur: Ağzınızdaki incecik kaslar (ve bunları nasıl kullandığınız) dünyayla nasıl iletişim kurduğunuzu belirler. Bunu yapmak için ağzınız, hepsi ağzınızın çevresinde dairesel kasla birleşen bir düzineden fazla kasla kontrol edilir.
Bu kadar çok olması sizi şaşırttı mı? Göz çevrenizdeki kaslar bundan çok daha faz­ladır. Bazıları dudakları büzer, bazıları yanakları çeker, diğerleri dudakları kaldırır ya da indirir.Ağzınıza belirli bir yönde hareket etmesi için talimat veren birkaç nöro­nu ateşlerseniz, bu kasların hangi yöne çektiğine bağlı olarak öfkenizi, üzüntünüzü, mutluluğunuzu, alaycılığınızı, heyecanınızı, korkunuzu, tahrik duygunuzu, güveni­nizi ve daha birçok duyguyu ifade edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder