21 Haziran 2012 Perşembe

Piercing Yaptırırken Dikkat Edin

Piercing aletleri, enfeksiyona neden olabilen bütün mikropları öldüren tıbbi makinelerde, yani otoklavlarda sterilize edilmelidir. Aletler kaynatılmamalı, garip kimyasallara batırılmamalıdır. Piercing aleti, size bakteri ve virüsleri öldürmek için uygun ısıya ulaşıldığını söyleyen bir göstergeyle birlikte bir çantada tutulmalıdır. Bu da yetmez. Otoklav, çalışıp çalışmadığından emin olmak için, her hafta canlı bakterilerle test edilmelidir.
Dövmeci gibi, piercing’ci de ellerini yıkamalı, steril eldivenler giymelidir. Cildiniz piercing’den önce Betadine ile temizlenmelidir. Betadine cildinizde kuruyup güzel bir turuncuya dönmelidir. Takı da vücudunuza takılmadan önce sterilize edilmelidir. Taşlar otoklavda gevşeyebileceğinden, piercing’den hemen sonra yalnızca metal takı kullanmanızı öneriyoruz.
Takınızı aile doktorunuza götürüp ondan bunu sterilize etmesini isteyebilirsiniz. Piercing’den sonra, kulak çubuğuna ya da sabun bezine sürdüğünüz hidrojen peroksitle bölgeyi temiz tutun. Sonra bölgeye basitrasin ya da Neosporin sürün. Size bölgeyi alkolle temizlemenizi söyleyen yerlerden uzak durun. Bu iyileşmeyi durduracaktır. Piercing’in yerinin iyileşmesi haftalar ya da aylar sürebilir. O zamana kadar takıyı birkaç dakikadan uzun süreyle çıkarmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder