12 Haziran 2012 Salı

Güzelliğiniz İçin Sabun Kullanın

Sabun nasıl işe yarar? Yağları çözer, yağlı maddelerin suda akıp gitmesini sağlar; güzelliğinize güzellik katar. Sabunlar yağlardan yapılır, kullanılan yağın türü, sabunun özelliklerini belirler. En basit şekliyle, sabun küllü su ile karıştırılış yağdır.
Çağımızın sabunlan bu karışıma kimyasal maddeler eklemekte; ama en basit sabunlar en iyisidir, çünkü eklenen her kimyasal madde dermatit adı verilen cilt hassasiyeti riskini ya da kokulara ve koruyuculara karşı alerjik tepkileri (şişen gözler ve kızaran eller şeklinde ortaya çıkabilir) artırır.
Biz katı sabunları tercih ediyoruz çünkü bunlar en az miktarda bileşenle yapılabiliyor. Sıvı sabunlara genellikle çok fazla kimyasal madde ve koruyucu ekleniyor. En basit sabun türü zeytinyağından yapılıyor; hoş bir kokusunun olması için içine az miktarda lavanta ya da nane gibi esanslar katılıyor.
Basit az kimyasallı sabun kalıplarına örnek olarak Kiss My Face Saf Zeytinyağı Sabunu ve Plantlife Aromaterapi sabunlarını verebiliriz. Kullananlar arasında bakterilerin yayılmasını önlemek için, sabun kalıbına diş fırçanıza yaptığınız muameleyi yapın. Onu kimseyle paylaşmayın.
Sıvı sabunlar arasında Neutrogena ve Cetaphil’i beğeniyoruz. Bunların bileşenlerini kontrol edin; ne kadar az bileşen olursa o kadar iyidir. Gliserin, aloe vera ve lavanta çiçeği kokulu su içeren See The Dawn Purity yüz temizleyicisini ya da gliserin, yalancı safran yağı, parafin, ayçiçeği yağı ve su içeren Garden Of Eve Yüz Temizleme Nektar’ını deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder