29 Mayıs 2012 Salı

Şeker Hastalığı Belirtileri

Şeker hastalığı belirtileri çoğu kez birçok belirti göstermekte ve çoğu kez de herhangi bir belirti göstermemektedir. Dolayısı ile aslında vücudumuzda olan bitenlerden bihaber olarak yaşıyoruz. Daha önce olmayan herhangi bir ağrı herhangi bir durumda mutlaka doktora başvurulması ve bu konuda hassas davranılması gerekmektedir. Dolayısı ile şeker hastalığı belirtileri arasında da birçok belirti gelmektedir.


Örneğin sürekli su içme isteği sürekli tuvalete gitme isteği, göz kararması, baş dönmesi gibi birçok belirtisi bulunmaktadır. En büyük belirtilerinden biride göz kararması ve ellerde titreme oluşmasıdır. Eğer sürekli acıkıyor ve sürekli idrara çıkma isteği duyuyorsanız ve bu belirtilerin yanında diğer belirtiler de varsa mutlaka bir hekime başvurmanız gerekmektedir. Eğer bir şeker hastalığı teşhisi koyulacaksa da tedavi biçimine kesinlikle uyulması sağlık açısından çok önemli bir etkendir.


Kesinlikle boş verilmemeli ve dikkatli zamanında insülin tedavisine başlanmalıdır. Ani bayılmalar ve ani ölümlerle karşılaşılabilir eğer tedavi olunmadığı takdirde sağlık konusunda mutlaka duyarlı olmak öncelikle kendimize duyduğumuz saygıdan ileri gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder