27 Mayıs 2012 Pazar

Makyaj Önerileri

Birçok kişi makyaj konusunda yanılgıya düşer ve yanlış makyaj uygular. Öncelikle makyaj uygulamasında asıl önemli konu cildin nemlendirilmesidir. Sağlık ürünleri satan yerlerden ve sağlık ürünleri içinde yer alan nemlendiriciler ile öncelikle cilt nemlendirilmeli ve daha sonrasında makyaj uygulanmalıdır. Makyaj uygulamaları içinde kaliteli ve profesyonel bir makyaj uygulaması istiyorsanız o halde bu konuda güzellik merkezi kesin çözümdür. Makyaj uygulamaları profesyonel olarak veya normal olarak uygulanmaktadır.


Makyaj uygulamalarında önemli olan kişinin yüzüne hangi makyajın uygulanacağıdır. Eğer kaliteli bir makyaj uygulaması istiyorsanız ürünlerinizin de kaliteli olması gerekmektedir. Güzellik merkezi içerisinde çalışan makyaj uzmanları şu şekilde makyaj uygulaması gerçekleştirir. Öncelikle cilt bakımı sağlanır daha sonrasında cilt nemlendirilir daha sonrasında ilk baz olan fondoten uygulaması özel fırçalar ile birlikte sağlanır. Yüzün tüm bölümüne dağılımı yapılacak şekilde makyajda fondoten uygulaması yapılır. Daha sonrasında cilt tonuna uygun bir pudra ile ikinci baz sürülür ve cilt pürüzsüzleştirilir. Daha sonrasında gözlerle ilk uygulama başlanır eye liner uygulaması yapılır ve far uygulaması yapılır. Kirpikler belirginleştirilir rimel ile birlikte gözler ön plana çıkarılır. Daha sonrasında allıklarla yüz kemikleri renklendirilir. Ruj uygulaması ile makyaj son bulur. Daha sonrasında kalıcı olması adına yüze yüz spreyi sıkılır ve makyaj uzun süre kalıcılığını korur.


Ancak bu uygulamalar özellikle kaliteli ürünler tarafından yapılmalı ve hijyen koşullarına dikkat edilmelidir. Dikkat edilmeyen durumlarda ciltte kızarıklık ,alerji gibi birçok reaksiyon ortaya çıkabilir. Özellikle kaliteli ve temiz güzellik merkezlerinde bu işlemler uygulanmalıdır. Ciltte herhangi bir sıkıntı oluşmaması adına ürün fırçaları ve ekipmanlar sağlık ürünleri içince yer alan sterilize makinelerinde steril edilmelidir. Makyaj önerileri ile ilgili birçok detay bulunmakta olup kişilerin bu konuya maksimum özen göstermeleri sağlık açısından çok önemli bir durumdur. Kişiler makyaj yaparken ayrıca da sağlıklarından ve ciltlerinden olmamalıdırlar. Evde yapılan uygulamalarda hijyen koşullarına dikkat edilmeli ve fırçalar zaman zaman değiştirilmeli ve yıkanmalıdır. Ancak bu şartlarda makyaj kesin bir sonuç kazanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder