25 Mayıs 2012 Cuma

Facebook Psikolojisi

Facebook konusu çok tartışılmış ve gerekli birçok açıklamalar gerçekleştirilmiştir. Dolayısı ile facebook çocuklar üzerinde bazen olumlu bazen de olumsuz etkiler bırakır. Dolayısı ile sizde facebook uygulamalarında çocuklarınızı izleyerek neler yaptıklarını gözlemleyebilirsiniz. Facebook da yapılacak birçok şey var. Ancak facebook la ilgili şu da bir gerçek ki hangi yaştaki çocuklar facebook kullanmalıdır. Aslında çocuklar büyüyene kadar facebook kullanmamalı ve internet ortamından da uzak tutulmalı ve belirli saatlerde internete girişlerine izin verilmelidir. Anne babalar bu konuda istikrarlı davranmalı ve çocukları ile olan etkileşimlerinde de dikkatli davranmalıdırlar. Çocuklar belli yaşlarda öfke durumları yaşayabilirler dolayısı ile öfke durumları çocukları etkileyebilir ve olumsuz olarak etkileşim içine sokabilir ve bu durumda çocukları dış ortamdan uzaklaştırır ve çocuğu asosyal bir duruma sokabilir.

Öfkesini kontrol edemeyen çocuklarla duygularını detaylı olarak konuşun, cocuğunuzun duygularını düşüncelerini öğrenin hoşgörülü karşılık verin ancak çocuğun her istediğine evet demeyin ancak her istediğine de hayır demeyin bu yaklaşımların ortasını bulmak çocuğun gelişimi açısından son derece önemlidir. Facebook konusunda çocuğu bilgilendirmeli ve çocuğun çok fazla vakit geçirmesini engelleyebiliriz. Aslında tek yapmanız gereken durum çocuklarınızı arkadaşları ile vakit geçirmeye çalıştırmak ve sosyal çevrelerinin dışarıda olduğunu hatırlatmaktır.

Dolayısı ile çocukların facebook ile daha yakından ilgilenmeleri aileleri açısından da olumsuz bir durumdur. Çocuğunuzu dış ortamlara daha çok yöneltin ve daha çok konuşun arkadaşları ile tanışmak isteyin internet ortamından biraz daha uzak tutun bu çocuklar için çok faydalı olacaktır. Facebook ile ilgilide birçok duyuru ve özellikleri okuyabilir birçok uygulamadan haberdar olabilirsiniz. Sadece çocuğu sosyal paylaşım siteleri ile ilgili çok iç içe olmamalarını sağlamak sizin açınızdan yapabileceğiniz çok önemli bir davranış olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder